Llimonada a la menta del Marimurtra

INGREDIENTS PER FER UN LITRE DE LLIMONADA

900 ml d'aigua mineral o filtrada
100 ml de suc de llimona
15 g de menta fresca, fulles i tija
40 g de sucre, opcional

 

Preparació

Barregem  l'aigua amb el suc de llimona i el sucre; si n'hi volem posar.
Afegim la menta i deixem macerar 24 hores a temperatura ambient.
Colem i ho reservem a la nevera.
A la nevera dura més d'una setmana. Si no hi afegim sucre ni llimona, tindrem una aigua aromatitzada amb el gust de la planta que hàgim afegit.
Si som colla, podem fer-ne més quantitat i servir-la en un recipient amb unes rodelles de llimona, fulles de menta i glaçons.



PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta és de la Cooperativa Eixercolant.  El Col·lectiu Eixarcolant té per objectiu fomentar un model de producció, distribució, i consum d’ aliments i de desenvolupament socioeconòmic més sostenible, ètic i just, emprant com a eina la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.
La recepta original és: 4% sucre  11% suc de llimona, 84% aigua mineral i 1% menta fresca. També es poden utilitzar altres espècies, en funció del gusts de cadascú.

Aquesta llimona l'hem preparat pel Festival Marimurtríssim del Jardí Botànic de Marimurtra. Nosaltres l'hem fet sense sucre i hem servit el sucre a part per si algú  la volia més dolça.

 

RESULTAT

Una llimonada molt refrescant. Boníssima!

Montse i Júlia