INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 calets de 400 g cadascun
4 alls
3 bitxos petits
60 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
2 cullerades soperes de vinagre de Xerès
Txacolí o vi blanc
Julivert
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens treguin l'espina i ens obrin el peix per la meitat.
Escalfem el forn a 180 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Rentem lleugerament el peix i l'eixuguem amb paper de cuina. Salem.
Posem el peix en una plata lleugerament untada amb oli amb la pell a sota.
L'entrem al forn i el deixem coure 10 o 12 minuts.
Laminem els alls, els posem en una paella amb l'oli calent i hi afegim els bitxos.
Ho retirem del foc, afegim una mica de vi blanc i vinagre. Remenem per lligar la salsa i deixem reduir un moment.
Quan el peix sigui cuit, afegim a la paella el suc que ha deixat a la plata.
Servim el peix amanit amb la salsa d'all i bitxo.
Acabem amb julivert per sobre.
PER SABER-NE MÉS
El calet és un dels peixos d'escata més apreciats, la seva carn és molt fina. Quan ens netegin els calets, demanarem els caps i les espines per congelar i fer un bon brou. Aquest plat és el mateix que el lluç al bitxo. La mateixa recepta queda bona amb diferents tipus de peix.
RESULTAT A TAULA
Un plat de peix senzill, ràpid i exquisit.
Montse