Amanida de col cruixent amb vinagreta

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de col verda
250 g de col llombarda
4 pastanagues
1 poma àcida
1 ceba tendra

Per fer la vinagreta
Mostassa
Suc de llimona
Oli d’oliva verge extra
Vinagre de poma
Sal

Per acabar el plat
Llavors de carabassa
Nous picades

PREPARACIÓ
Posem una olla amb aigua a bullir.
Preparem un bol gran amb aigua i gel.
Preparem un segon bol on acabarem l’amanida.
Tallem la col verda a tires ben fines. L’escaldem amb l’aigua bullent i la refredem al bol d’aigua amb gel. Seguidament, l’escorrem i la passem al bol on acabarem l’amanida.
Tallem la col llombarda a tires ben fines. L’escaldem amb l’aigua bullent i la refredem al bol d’aigua amb gel. Seguidament, l’escorrem i la passem al bol on acabarem l’amanida.
La col ha de quedar cruixent.
Tallem la ceba tendra a la Juliana i la deixem una estona amb aigua perquè perdi la fortor.
Tallem les pastanagues a tires primes.
Tallem la poma, sense pelar, a làmines ben fines.
Posem tots els ingredients al bol.

Fem la vinagreta

En un bol barregem la mostassa, l’oli, la sal, el vinagre i el suc de llimona. Ho batem enèrgicament amb varetes manuals fins a emulsionar.
Amanim la col amb la vinagreta. Acabem amb les llavors de carbassa i nous picades.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta amanida de col, la va fer en Marc Ribes al programa Cuines de TV3. És una versió molt mediterrània i més lleugera que la tradicional coleslaw o amanida de col americana, que porta maionesa i nata o crema fresca. Es menja per acompanyar hamburgueses i plats contundents de carn.

RESULTAT A TAULA

Una amanida diferent i poc habitual per a nosaltres. Molt bona, saludable, cruixent i ideal com a entrant.

 

Júlia i Montse