Pessic

Pessic, Cranc anglès, cranc reial, cranc rei, Calappa granulata (Linnaeus, 1758) ( cast: cangrejo real)  Te el cos ovalat, més ample a la part posterior. Closca alta, voluminosa i amb la superfície granulosa. Coloració general groguenca amb la superfície dorsal clapejada de taques vermelles fosques, grans i petites. Te poc interès comercial tot i que és  molt gustós, de sabor potent i a la vegada vistós.

Mida : longitud i amplitud màxima 11 i 8 cm; longitud i amplitud comuna 5 i 4 cm.

Hàbitat i reproducció: Viu sobre fons de sorra, fang o roques, entre els 13 i els 400 m. Les femelles són madures entre juliol i setembre. Està present a tota la Mediterrània, a excepció de la mar Negra. A l'Atlàntic oriental, des de Portugal fins a Mauritània.

Tècniques de pesca: Es captura amb nanses, dragues, tresmalls i arts d'arrossegament. No està regulada ni té talla mínima legal.

RECEPTES:
Ideal per als arrossos,  també per a  brous i fumets.

Font: Wikipedia, Marisc.cat