Tonyina vermella

La tonyina vermella: thunnus thynnus (cast.: atún rojo)
La seva carn vermella és una delícia per als amants del peix blau i de la cuina japonesa (sushi i sashimi).

Mida: Pot mesurar més de 2,6 metres i pesar més de 300 kg. S'han capturat exemplars de més de 900 kg.

Hàbitat: Pot trobar-se tant a prop de la superfície del mar com a profunditats mitjanes. Habita en aigües temperades. Les tonyines immadures prefereixen aigües més calentes que els adults. Realitza grans migracions, dirigint-se des de l'Atlàntic al Mediterrani per dur a terme la fresa o la posada, que té lloc de maig a juliol i en sentit contrari un cop aquesta ha acabat.

Reproducció: La maduresa sexual l'assoleix cap al tercer o quart any de vida, quan té una longitud entre 1 i 1,2 metres. Pot viure fins a 15 anys. El gran valor econòmic de la tonyina i les tècniques modernes de captura han fet que aquesta espècie, sobretot al Mediterrani, es trobi fortament sobreexplotada i en perill.

Tècniques de pesca: La pesquen a les nostres costes tant espanyols com italians i francesos amb diverses modalitats: palangre de superfície, encerclament i pesca esportiva d'altura.

RECEPTES:
La tonyina es consumeix fresca o en conserva.

Tonyina en conserva