Pesto amb alfàbrega i julivert

INGREDIENTS 

10 g de  fulles d'alfàbrega
5 g de fulles de julivert 
40 g  d'oli d'oliva verge extra
5 g de mantega
25 g de pinyons
25 g de formatge parmesà acabat de ratllar
Mig gra d'all
Sal

PREPARACIÓ

Rentem les fulles de julivert i d'alfàbrega amb cura, les deixem escórrer i les acabem d'eixugar amb paper de cuina.
Al vas de la batedora  hi posem tots els ingredients; compte amb la sal.
Ho triturem. Ens quedarà una textura més aviat espessa. 
En funció del plat on el vulguem utilitzar, podem diluir-lo amb una mica d'oli fins a obtenir la textura desitjada.



PER SABER-NE MÉS

El pesto és molt versàtil, ideal per a espaguetis, nyoquis o espàrrecs. També queda molt bo amb amanides de tomàquet, mozzarella, burrata i arrossos.

Aquesta salsa ha evolucionat i té moltes interpretacions, amb all o sense, amb nous, etc... 
El formatge, acabat de ratllar molt millor.
Es pot conservar a la nevera dins d'un pot de vidre cobert d'oli durant setmanes. Es congela molt bé. 
Aquesta salsa pesto l'hem treta de la recepta de bonítol amb verdures i pesto del llibre Cuinar per ser feliç, de la Carme Ruscalleda.

VIDEORECEPTA 

Pesto amb alfàbrega i julivert
La recepta en un minut 



 

RESULTAT A TAULA

Un pesto diferent, us agradarà.


Montse i Júlia