INGREDIENTS

1 litre de llet sencera ecològica

1 iogurt natural sencer ecològic

Iogurtera

PREPARACIÓ

Escalfem la llet a foc suau fins que estigui tèbia. La temperatura no ha de superar els 45 ºC.

Apaguem el foc, afegim 5 o 6 cullerades de iogurt natural a la llet calenta i barregem amb varilles perquè el iogurt quedi ben integrat.

Omplim els pots amb la barreja de llet i iogurt.

Connectem la iogurtera. Els iogurts triguen a fer-se entre 5 i 8 hores.

 

 

 

PER SABER-NE MÉS

Podem guardar cada vegada un iogurt per utilitzar-lo a la següent tanda. A mesura que anem fent iogurts, la quantitat de ferments disminueix. És recomanable de tant en tant comprar iogurt nou de bona qualitat per renovar els ferments. També podem utilitzar ferment en pols, però és dificil de trobar i car.

Una altra manera de fer iogurt a casa és utilitzant l'olla a pressió, el forn o bé una mena de pot de plàstic que fa de termos. Si feu habitualment iogurt a casa, la iogurtera és l'estri més pràctic.

RESULTAT

Així de fàcil i de ràpid. Obtindrem un iogurt casolà, bonissim i cremós. Els iogurts es conserven a la nevera unes tres setmanes.

Júlia