INGREDIENTS

Sèsam

PREPARACIO

Agafem el sèsam, el posem dins d'un colador i el rentem sota l'aixeta. El deixem escòrrer. Posem una paella al foc i  afegim el sèsam rentat i escorregut. Anem remenant  amb cullera de fusta a foc suau. Començarem a sentir l'olor de torrat. Quan els grans de sèsam saltan de la paella i fan cric-cric, apaguem el foc. Ho deixem refredar i guardem en pot de vidre ben tancat.

PER SABER-NE MÉS

És un dels conreus més antics de la humanitat. Molt ric en calci. Amb el sèsam es fa oli i tahina, ingredient bàsic de l'hummus. En aquest cas hem torrat sèsam blanc; en podem trobar de ros i també de negre. Podem torrar i utilitzar les tres varietats de la mateixa manera.

RESULTAT A TAULA

El podeu fer servir en amanides, salses, vinagretes, per fer pans, per sobre de les verdures... i per menjar tal cual!

Júlia i Montse