INGREDIENTS

Llagostins
Sal
Pebre negre mòlt
Suc de llimona
Whisky
Oli d'oliva verge extra
Mantega

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Aquesta recepta la podem fer amb llagostins congelats.
Els deixem descongelar a la nevera fins al punt que els poguem tallar amb facilitat sense fer-los malbé.
Agafem un ganivet punxegut i tallem la part interna del cap (entre les dues files de potes), sense arribar a tallar-lo del tot. Seguim tallant pel mig la part interna del llagostí fins arribar a la cua, aquí parem.
Amb unes tisores resseguim el tall que hem fet amb el ganivet i acabem de partir-lo en dos sense arribar a  la cua.
Ens ha de quedar com a la foto, dues parts unides per la cua.

Posem els llagostins en una plata de forn i els amanim amb oli, sal, pebre, suc de llimona i el whisky.
Entrem la plata al forn calent a 200ºC dalt i baix. Deixem coure 7 o 8 minuts en funció de la mida dels llagostins.
Mentrestant, posem la mantega dins d'un bol de vidre i la desfem al microones.
Traiem la safata del forn, amanim els llagostins amb la mantega fosa i servim immediatament.

PER SABER-NE MÉS

És molt important coure els llagostins el temps just. Si ens passem queden secs. Per saber quan estan al punt, observem el canvi de color i quan la cua es recargola cap amunt. Els podem tenir tallats i amanits a la nevera a punt de coure. S'han de menjar acabats de sortir del forn, freds perden el gust i la textura. Els podem comprar anticipadament i tenir un bon recurs culinari. No us donem quantitats, vosaltres trieu.

Aquesta recepta ens la van fer uns bons amics de Zarautz, en Jesús i en Manolo, excel·lents cuiners.

 

RESULTAT A TAULA

Espectacularment bons. Són molt fàcils de fer si els talleu a mig descongelar. 

Montse i Júlia