Pasta amb calamar

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 g de  casarecce
350 - 400 g de calamars
2 grans d'all picats
400 g de tomàquet triturat cru
75 ml de vi blanc
100 ml de brou de peix
Oli d'oliva verge extra
Sal
Julivert picat
1 bitxo (opcional)

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netegem el calamar, el tallem a rodelles i reservem.

Salsa de tomàquet
En un cassó posem el tomàquet sense oli, afegim sal i pebre al gust  i el deixem coure 10 minuts. Afegim un raig d'oli i deixem coure la salsa 5 minuts més.

Salsa de calamars
Agafem una cassola que tingui la mida adient  per afegir-hi la pasta quan sigui cuita. 
Posem els alls picats en una cassola amb oli, escalfem a foc suau i els enrossim lleugerament. Afegim els calamars, els deixem un parell de minuts fins que comencin a saltar i mullem amb el vi blanc. Deixem que redueixi a foc suau i afegim el brou. Deixem coure a foc suau uns 10 minuts. Afegim la salsa de tomàquet, remenem, afegim el julivert picat  i reservem.

Mentre preparem la salsa de calamars, escalfem una olla amb aigua, quan arrenqui el bull, afegim la sal i la pasta. Deixem coure el temps que indica el fabricant. Escorrem la pasta cuita i l'afegim a la cassola. Barregem i servim.

 PER SABER-NE MÉS

Aquesta és una recepta adaptada de #recetascomidista. La salsa de tomàquet que hem preparat és una mena de passata ràpida. 
Podem fer aquesta recepta sense pasta i  tindrem uns calamars boníssims com aperitiu.  
Els calamars que hem fet servir són de potera, pescats per nosaltres, #pecatsimenjats,  #delabarcaalataula. 

RESULTAT A TAULA

Un plat de pasta, gustós i molt mediterràni.

Montse i Júlia