Som la Montse i la Júlia, amigues des de pàrvuls i us donem la benvinguda al nostre blog.

Ens agrada cuinar i fa molts anys que recopilem receptes de les nostres mares, àvies i entorn en general. Tots sabem que la cuina amb productes frescos de temporada i de proximitat s'ha convertit en l'avantguarda i en el més innovador. Llavors resulta que les nostres mares i àvies han estat sempre modernes, fent una cuina amb el que els pagesos conreaven i els pescadors treien del mar. Es cuinava sovint amb pocs recursos econòmics i amb cuines molt humils. Durant segles, la majoria de la població s'ha alimentat seguint aquest ritme natural. A cada estació de l'any es menjava el que donava la terra i el mar.

D'aquí el nom que li hem donat al blog, Kilometre0.cat. El nostre objectiu és compartir aquest llegat culinari amb vosaltres i al mateix temps retre homenatge a les nostres mares, que ens han ensenyat a cuinar, i també a totes aquelles persones que ens han cedit les seves receptes i els seus petits secrets culinaris.

Al blog hi trobareu diferents seccions que anirem ampliant i modificant a mesura que anem introduint noves propostes. Una d'aquestes seccions és l'apartat De la barca a la taula, on mostrarem el que es pesca a Blanes i resta de la Costa Brava. També coneixereu els noms locals i científics del peix i una explicació de com es captura, com es manipula i com es pot cuinar. Hi trobareu peix de tota mena, des del més senzill, com els tabancs, fins al més preuat, com el déntol.

És ben cert que tenim una gran tradició gastronòmica i passem molt bones estones al voltant de la taula gaudint d'un bon àpat amb la família i els amics. Per això ens agradaria aportar el nostre granet de sorra per mantenir viva aquesta cultura culinària.

Us desitgem que cuineu per compartir, per ser feliços i sobretot, que us vagi de gust!

Montse i Júlia