Rap amb rossinyols

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
1,5  kg de rap
25 g de mantega
Oli d'oliva verge extra
300 g de rossinyols
1 ceba (100 g)
1 gra d'all 
1 cullerada de ratlladura de llimona 
1 fulla de sàlvia
1 tasseta de nata líquida
Julivert trinxat
Sal
Pebre blanc mòlt

Nou moscada

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens retirin les pells i l'espina central del rap i ens facin lloms. Els esbandim lleugerament i els deixem damunt de paper absorbent. Rentem els rossinyols, els esqueixem i reservem. Tallem la ceba i l'all en brunoise (a quadradets ben petits) i reservem.
Agafem una cassola de mida adient, hi posem la mantega i un raig d'oli, escalfem i sofregim la ceba i l'all  a foc suau fins que quedi ben confitat. Afegim el rap assaonat i els rossinyols. Deixem coure lentament uns 15 minuts  fins que quedi sense suc. Empolvorem el rap amb la  ratlladura de llimona i afegim la fulla de sàlvia. Reguem amb la nata calenta, afegim el julivert trinxat, una mica de pebre i nou moscada. Continuem la cocció 5 minuts més. Comprobem el punt de sal i ja el tenim llest per servir. Decorem amb unes fulles de sàlvia.

 

PER SABER-NE MÉS
Aquest plat es pot fer amb altres tipus de bolets de carn consistent. Quan és l'època de bolets, en podem i congelar-los per tenir-los a punt per a les festes de Nadal. Per  congelar-los els passarem  per la paella i, abans que es rebeguin el suc, els envasem i congelem.
Aquesta recepta ens l'ha explicat la Montse Prats de Blanes

 

RESULTAT A TAULA
Un plat de peix, molt suau, delicat i elegant.

Júlia i Montse