INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 g de bacoreta.
4 cullerades de cibulet
1 cullerada de julivert
2 cebes tendres
Sal
Pebre negre mòlt

Per a la vinagreta de mostassa
1 cullerada de mostassa
15 ml de vinagre de xerès
45 ml d'oli d'oliva verge extra

Per a la vinagreta de llima
1 cullerada de postres de salsa de soja
El suc de 2 llimes
½ culleradeta de cafè de gingebre ratllat
Sal


Per a l'emulsió d'alvocat
1 alvocat
Suc d'una llimona
40 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt


PREPARACIÓ

La bacoreta, l'hem feta a filets i l'hem congelada; la posem a descongelar unes hores abans.
El tàrtar s'ha de preparar 5 minuts abans de servir-lo. Les vinagretes, la salsa d'alvocat i la resta d'ingredients els podem preparar abans.
Piquem el julivert ben petit i el reservem. Fem el mateix amb el cibulet. Piquem les cebes ben petites i les reservem.

Vinagreta de mostassa:
Barregem la mostassa, el vinagre, l'oli i ho barregem bé. Ho reservem.
Vinagreta de llima: Barregem la salsa de soja amb el suc de llima i el gingebre ratllat. Ho reservem.
Emulsió d'alvocat: Pelem l'alvocat, el tallem a trossos, hi afegim ¾ parts del suc de la llimona, l'oli, el pebre, la sal i ho batem amb la batedora elèctrica fins que ens quedi una emulsió suau. Ho tastem i hi afegim la resta de llimona,si cal. Ho reservem.

Preparació del tàrtar:
Amb l'ajuda d'un ganivet, anem tallant els filets de bacoreta a talls ben prims i petits. Descartarem les parts que puguin tenir algun petit nervi.
Un cop tenim els talls fets, els posem dins d'un bol i els salpebrem. Hi afegim una cullerada de julivert, 3 cullerades de cibulet, 3 cullerades de ceba i, finalment, un raig (3-4 cullerades) de cada vinagreta.
Ho deixem reposar 5 minuts exactes a la nevera i ja podem muntar els plats per servir.
Per muntar el plat, ens ajudem d'un cercle per donar forma rodona al tàrtar.
Posem la barreja a dins del cercle. Pressionem amb una cullera i quan retirem el cercle, ens queda un tàrtar perfecte. L'acompanyem de l'emulsió de l'alvocat.
La resta de l'emulsió i de les vinagretes lesposarem a la taula per si algú se'n vol posar més.

PER SABER-NE MÉS

La bacoreta és un peix de la família dels túnids, molt semblant a la tonyina, tot i que és molt més econòmic. Per tant, aquest plat també el podem preparar amb tonyina.


RESULTAT A TAULA

Aquest és un plat ideal per als amants del peix cru: lleuger, fresc i ràpid de preparar.Molt adient per a l'estiu.

 

Montse