Calet de Blanes al forn amb all i bitxo 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 calets de 400 g cadascun
4 alls
3 bitxos petits
Oli d'oliva verge extra (6 cullerades soperes)
Sal
Vinagre de Xerès (2 cullerades soperes)
Txacolí o vi blanc 
Julivert (opcional)

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens  treguin l'espina  i ens el facin obert per la meitat o a filets.
Escalfem el forn a 180 ºC dalt i baix.
Rentem  lleugerament el peix  i l'eixuguem amb   paper de cuina. Salem. Posem el peix en una plata lleugerament untada amb   oli  amb la part de la pell a sota.
Entrem al forn i ho deixem coure només 10-12   minuts.
Mentre el peix es cou, laminem els alls, els posem en una paella amb l'oli calent   i hi afegim els bitxos. 
Ho retirem del foc, afegim una mica de vi blanc i una mica de vinagre, remenem per fer lligar la salsa i deixem reduir un moment. Quan el peix del forn sigui cuit, afegim a la paella el suquet que ha deixat a la plata. Servim el peix amb la pell a sota, l'amanim amb la salsa de l'all i el bitxo.
També li podem posar all i julivert per sobre

PER SABER-NE MÉS

El calet és un dels peixos d'escata més apreciats, la seva carn és finíssima. Quan ens netegin els calets, demanarem els caps i les espines per congelar i fer un bon brou. Aquest plat és igual que el lluç al bitxo. Com podeu veure, la mateixa recepta queda bona amb diferents tipus de peix.


RESULTAT A TAULA

Un plat de peix senzill, ràpid i exquisit.

Montse