Calet Nandu Jubany

INGREDIENTS

Calets
Patates Monalisa
Oli d'oliva verge extra
Tomàquets de pera
Alls
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens netegin el peix i ens separin els lloms.
Tallem les patates a rodelles primes i les fregim amb oli abundant. No han de quedar daurades. Les fregim per tandes i les posem en una safata de forn. 
Fem una creu als tomàquets, els escaldem 10 segons i els posem en un bol amb gel per parar la cocció. Els pelem, els triturem i reservem. 
Posem oli en una paella, laminem els alls i els daurem.
Afegim el tomàquet i deixem coure un parell de minuts. No ha de coure gaire perquè després el posarem al forn.
En una paella marquem ràpidament el peix, primer amb la pell a sota i després el girem. 
A la safata on tenim les patates, hi posem el peix i el tomàquet.
Afegim la mica d'oli que ha quedat a la paella del peix.
A la paella del tomàquet hi posem un rajolí d'aigua, remenem i ho posem a la safata. En aquest punt podem parar i l'acabem de fer uns minuts abans de servir-lo.
Enfornem 6 minuts a 250 ºC escalfor a dalt i a baix.
Servim acabat de fer.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta és una recepta de les que va cuinar en Nandu Jubany durant el confinament. El calet és el besuc de la piga i, tal com diu el Nandu, un dels peixos més bons de casa nostra. Us deixem el l'enllaç de la recepta a l'Instagram del Nandu 

Podem cuinar aquesta recepta amb altres tipus de peix. És un plat senzill que podem tenir mig preparat i tenir-lo llest en 6 minuts.

 

LA RECEPTA EN UN MINUT

Calet Nandu JubanyVIDEORECEPTA 

 

 

RESULTAT A TAULA
Un peix al forn diferent, sense espines que agradarà a petits i grans.

 

MONTSE