INGREDIENTS
1 llampuga
5 grans d'all
3 pebres (pebrots vermells)
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Farina
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem els pebrots, els eixuguem i els retirem les llavors. Amb les mans els trenquem a trossos regulars i reservem.
Netegem la llampuga i la tallem a rodelles. L'enfarinem, la salem, la fregim pels dos costats i reservem.
Laminem 4 alls; el cinquè l'esclafem.
Daurem els alls al mateix oli on hem fregit la llampuga. Si cal, abans colem l'oli per eliminar les restes de farina.
Un cop daurats els alls, afegim els pebres i l'all esclafat. Ho deixem coure a foc suau. És important que no ens quedi sobtat.
Quan tinguem el pebrot cuit el posem damunt del peix i ja tenim el plat a punt de servir.
Opcionalment podem posar-ho 5 minuts al forn a 150 ºC. Així el peix ens quedarà més calent.
PER SABER-NE MÉS
La llampuga és un peix poc conegut a la nostra zona però molt apreciat a Mallorca. La temporada de la llampuga comença a finals d'agost. A nosaltres ens agrada pescar-les i cuinar-les. A la nostra zona "Costa Brava" poques peixateries en tenen, però si teniu oportunitat, us recomanem cuinar-la.
Aquesta recepta és de Na Maria Antònia i en Pere, són mare i fill, de Mallorca i apassionats de la cuina. Us deixem l'enllaç al seu blog "Bojos per la cuina"
RESULTAT
Un clàssic de la cuina de Mallora, bo, fàcil i ràpid de preparar.
Montse