INGREDIENTS

Canada
Oli d’oliva
Sal
Farina

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netegem la canada i la tallem a rodelles. Retallem les ventoses de les potes i en fem talls més petits. Si cal, tallem les aletes.
Assequem bé la canada amb paper de cuina i la salem.
Posem una paella amb oli abundant a escalfar.
Enfarinem la canada. Retirem l’excés de farina posant-la en un colador i sacsejant per traure l’excés de farina.
Fregim amb l’oli ben calent per tandes, per evitar que aquest es refredi.
Deixem escórrer sobre paper absorbent.
Ho servim calent amb un tall de llimona.

PER SABER-NE MÉS

La canada o canana és similar al calamar. Té un gust més potent i una carn més forta. També és més econòmica. Hi ha diferents varietats que, ben cuinades, donen molts bons resultats. Cal dir que sovint el que ens venen com anelles de calamar congelat o calamars a la romana, en realitat és canada. Recomanem congelar-la prèviament perquè quedi més tova.

RESULTAT A TAULA

Cuineu-la tal com us expliquem i sorpreneu-vos. Segur que repetiu.

Júlia i Montse