Ventresca de boníto del norte

INGREDIENTS
Una ventresca de  bonítol del Nord, o un bonítol d'1,300 k
Patates
Ceba de Figueres
Pebrot verd
All i julivert picat
Oli d’oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Pelem les patates i les tallem a rodelles primes.
Pelem les cebes i les tallem a làmines.
Rentem els pebrots i els fem a rodelles de mig centímetre.
Preparem la safata de forn. Posem una paella amb oli a escalfar.
Encenem el forn a 180 °C.
Fregim les patates. Quan comencin a enrossir, les passem a la safata del forn i les salem lleugerament.
Al mateix oli ofeguem la ceba i el pebrot, salem amb moderació. Quan estiguin al punt ho posem sobre les patates.
Posem el bonítol sobre les verdures, el salpebrem, l’amanim amb un bon raig d’oli, escampem per sobre l’all i el julivert i l’entrem al forn.
Hem de controlar la cocció, el peix es courà en poca estona. Quan passin 15 o 20 minuts obrim el forn i separem la carn amb una forquilla per saber si està feta. 

PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta, típicament basca, també la podem cuinar amb altres tipus de peix, per exemple amb un bonítol de la nostra costa. N'obtindrem un resultat fantàstic. Compte amb el temps de forn!
Recepta de família de la Dorleta Beitia.

VIDEORECEPTA

Ventresca de bonítol del Nord al fornLa recepta en 1 minut

 

RESULTAT A TAULA

Una altra recepta de bonítol per llepar-vos els dits. Molt fàcil i ràpida.

Júlia i Montse