Pop blanc amb patates

INGREDIENTS
1 o 2 pops blancs per persona
2  cebes
4 o 5 grans d'all
2 fulles de llor
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre en gra
1 vas de vi blanc
Julivert
1o 2 patates per persona
500 ml de brou de peix o aigua mineral

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem el pop, li donem la volta al cap, retirem tot el que té a l'interior i el congelem un mínim 48 hores.
Tallem la ceba a juliana.
Posem oli en una cassola i afegim en fred la ceba, els alls sense pelar, les fulles de llor tallades per la meitat, uns grans de pebre i els pops sencers.
Engeguem el foc i deixem que el pop vagi fent xup-xup, traient el seu suc.
Mentrestant, pelem les patates i les esqueixem, no les pelem, així deixaran anar tot el midó.
Quan el contingut de la cassola es comenci a enfosquir, afegim el vi blanc per desglaçar.
El temps de cocció del pop és d'uns 40 minuts.
La patata, l'afegim a mitja cocció amb el brou o l'aigua mineral.
Salem i ho deixem coure fins que les patates siguin cuites.
Preparem la salsa d'all i julivert. Agafem un morter, piquem l'all i julivert, afegim l'oli, remenem i ja la tenim. Aquesta salsa l'afegim a la cassola un parell de minuts abans d'acabar.

Servim aquest plat ben calent. També podem servir a part la salsa d'all i julivert perquè cada comensal se la serveixi al seu gust.

PER SABER-NE MÉS
Recepta adaptada del cuiner Joan Cuadrat, de l'Espai peix de Palamós.
El pop blanc és un pop molt econòmic.

 

VIDEORECEPTA
Pop blanc amb patatesLa recepta en 2 minuts

 

 

RESULTAT A TAULA
Un suquet mariner boníssim i econòmic.

 Montse i Júlia