Aranya d'es cap negre amb patates

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES 

1 aranya d'uns 600 g 
3 alls
3 branquetes de julivert
1 tomàquet
1 ceba
600 g  patates 
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem i tallem a rodanxes l'aranya. Compte amb les punxes! (Si l'hem comprat a la peixateria ja els hi hauran tret). 
Amb el cap i la cua fem un brou com la recepta del congre amb pèsols.
Posem oli en una cassola i encenem el foc.
Afegim l'all sencer i el julivert picat.
Remenem i hi incorporem el tomàquet ratllat.
Donem unes voltes al sofregit i afegim les patates tallades a daus petits i la ceba tallada a trossos grans.
Donem unes voltes i hi posem el peix al damunt. 
Afegim  brou (poc perquè el peix ja treurà aigua), i tapem la cassola. 
Deixem coure 20 minuts. Posem a punt de sal i pebre i, quan les patates siguin cuites, ja ho tenim llest per servir. 

PER SABER-NE MÉS

Aquest és un plat típic que els pescadors feien a bord, ràpid de preparar, econòmic i molt complet per a atipar la tripulació.

 

RESULTAT A TAULA

Un suquet de peix mariner, tradicional, fàcil de fer i  molt bo. Què vagi de gust

 

Montse i Júlia