INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1,5 kg d'aranyes grosses
3 grans d'all
2 tomàquets madurs
1 kg de patates
1 ceba 
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre mòlt
Julivert

Per el brou
Els caps i espines
Aigua mineral
1 gra d'all
1 ceba o 1 porro
Julivert

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens netegin les aranyes i les tallin a trossos. Els caps els utilitzarem per fer brou. Si els caps són grossos, demanem que els obrin per la meitat.

Per fer el brou
Agafem una olla petita i posem un raig d'oli, l'escalfem i hi afegim els caps, mitja ceba tallada a trossos i un gra d'all. Li donem uns quants tombs fins que el peix comenci a agafar-se al fons de la cassola, en aquest moment afegim l'aigua i una branqueta de julivert. Ho deixem bullir 25 minuts. Parem el foc i el reservem.

Per fer  l'allioli negat
En un morter posem els alls, la sal i ho piquem bé. Afegim una mica d'oli, remenem i ho reservem.

Per fer les aranyes
Ratllem 2 tomàquets i els reservem. Piquem una ceba (els talls no han de ser petits), un all i ho reservem. Agafem una cassola, hi posem un raig d'oli, l'escalfem i hi afegim la ceba. Quan sigui mig cuita afegim el tomàquet ratllat i ho sofregim. Mentrestant, pelem les patates i les esqueixem a trossos, no les tallem, així deixen anar el midó i ens espesseeix el suquet.
Quan el sofregit està fet posem les patates, els hi donem un parell de tombs per la cassola i hi afegim el fumet; no cal que cobreixi totalment les patates, només posarem la quantitat suficient perquè es coguin. Salpebrem. Ho deixem coure uns 10 o 15 minuts i hi afegim el peix. El temps de cocció el marquen les patates, quan l estiguin cuites, el peix ja està llest. Uns minuts abans de servir el plat, rectifiquem el punt de sal i hi posem per sobre un parell de cullerades d'allioli negat.

 

PER SABER-NE MÉS

L'aranya és un peix molt bo per fer suquet, però és important que la mida de l'aranya sigui grossa perquè té moltes espines. No llençarem el fumet i el suc que ens sobri. El guardarem i en podrem fer una bona sopa de pa per un altre àpat. Només l'hem d'escalfar, afegir-hi pa tallat i esmicolar-lo amb la batedora de mà.


VIDEORECEPTA
Aranya amb all i oli negatLa recepta en 3 minuts

 

 



RESULTAT A TAULA

Un plat de pescadors senzill i gustós.


Montse i Júlia