Raors, lloritos, rosons

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

12 rosons grans frescos
Pa
1 tomàquet de pera
2 tomàquets de sucar pa
Oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem el peix i pentinem l'escata a contra escata. Traiem l'espina, salem i reservem els lloms.

Preparem pa amb tomàquet i el reservem. Netegem i amanim el tomàquet de pera tallat i el reservem.

Posem força oli en una paella, l'escalfem i fregim els lloms amb l'escata a la part superior.
Amb una cullera tirem oli a les escates com si féssim un ou ferrat. Quedaran els lloms cargolats, és el que volem en aquest plat.
Els hem de fregir ràpidament, un moment, i els deixem damunt d'un paper absorbent. 
Ja podem muntar el plat al nostre gust. Cal menjar-los acabats de fer.

 PER SABER-NE MÉS

El rosó, raor o llorito només el trobarem a l'estiu. És un peix excel·lent i molt preuat, sobretot a Ses Illes. 

RESULTAT A TAULA
La combinació de la carn suau i delicada amb el cruixent de les escates us encantarà.

 

Montse