INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

 4 calamarsos (calamars)
 3 cebes
 3 tomàquets
 4 grans d'all
 Julivert 
 1 got de vi blanc
 1 raig de brandi
 Oli d'oliva extra verge
 Sal
 Pebre negre mòlt

 

 


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netegem els calamarsos i els retirem la ploma. Tallem el cos en anelles i els tentacles a trossos.
Tallem la ceba a la juliana, piquem l'all i el julivert, pelem els tomàquets i els tallem a trossos.
Posem oli en una cassola, l'escalfem a foc viu, afegim els calamars i els deixem uns 5-7 minuts. Quan comencin a petar afegirem la ceba. Anem remenant fins que la ceba ens quedi daurada,  uns 15 minuts.
Afegim un raig de brandi, donem un parell de tombs i, sense deixar de remenar, afegim l'all i el julivert, el vi blanc i el tomàquet. Salem.
Tapem la cassola i ho deixem coure a foc baix uns 30 minuts.

PER SABER-NE MÉS

Els calamarsos amb ceba els podem cuinar de maneres diferents. Aquesta és una recepta molt senzilla que podem adaptar al nostre gust. Els podem fer amb pèsols, carxofes o afegir patates i fer un estofat.

RESULTAT A TAULA

Un plat mariner per sucar-hi pa.

Montse