INGREDIENTS

500 g de melva ( la bacoreta és molt semblant)
200 ml d'oli d'oliva verge extra
1 taronja (pot ser agra)
1 llima
1 llimona
1 mandarina
1 aranja
100 ml de vi blanc sec
Sal
1 cullerada de postres de pebre blanc en gra
4 llavors de cardamom
1 branca de farigola llimonera (o de la que trobem)


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem a la peixateria que ens netegin el peix i ens el facin a lloms. El salem. Rentem molt bé els cítrics; si els podem aconseguir ecològics, molt millor. Ratllem la pell dels cítrics evitant la part blanca i en fem suc. En una cassola de mida adient, posem el suc, el vi blanc, l'oli, un pols de sal, el pebre blanc, el cardamom i la farigola.
Ho remenem i deixem que s'escalfi. Afegim la melva i la deixem coure a foc mig uns 10 minuts. Tastem de sal, deixem reposar i servim a temperatura ambient. Es conserva dies a la nevera.

 

PER SABER-NE MÉS

Aquest escabetx també es pot fer amb verat, sorell,  bacoreta, anxoves, sardines, filets de bonítol, filets de tonyina... Si no trobem tots els cítrics, en posem més quantitat d'un altre. Amb taronja normal o sanguina queda molt bo!
Si posem lloms de peix més petits, el temps de cocció serà més curt ( 6-8 minuts).
Recepta adaptada del llibre La millor cuina d'estiu, d'en Pep Nogué.


RESULTAT A TAULA
Un escabetx diferent, molt fàcil de fer i ben bo. Què vagi de gust!


Montse i Júlia