INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
1 salmó salvatge de 2,5 kg

Per la barreja de sal
2 kg de sal gruixuda
1 branqueta de romaní
1 branqueta de farigola
1 julivert1 tassa de cafè d'aigua mineral

Per posar dins del salmó

3 grans d'all
1 llimona
1 taronja

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Comprem el peix net de tripes. Per fer aquesta recepta no s'ha d'escatar.
Escalfem el forn a 190 ºC. ( funció aire)
Mentre el forn s'escalfa, preparem el peix i la barreja de sal. En un bol posem la sal, les herbes esmicolades i l'aigua. Barregem amb les mans per humitejar tota la sal. 
Agafem una plata per anar al forn i posem una part de la barreja de sal a la base. Posem el salmó a sobre i dins del salmó hi posem els alls, les rodelles de taronja i llimona i amb els dits escampem una mica d'herbes, tal com es veu a la foto. El cobrim amb la resta de la sal. Ha de quedar ben cobert i només pot sortir la cua. 
Ho posem al forn durant uns 40 -45 minuts.
Passat el temps indicat, el retirem del forn.

Per servir-lo

Marquem el voltant del peix amb un ganivet i retirem la crosta de sal de la part superior. Aquesta crosta sortirà com una tapadora. Traiem la pell i servim els filets de salmó amanits amb un rajolí d'oli.

PER SABER-NE MÉS
El temps de cocció és de 15-20 minuts màxim per cada 500 g de peix. 1 kg 20-22 minuts, 2Kg 30-35 minuts. 2,5 Kg 40 minuts. Si posem diverses peces, el temps no es multiplica. És molt important que no ens passem del temps de cocció.
Si quan fem la barreja de la sal substituim l'aigua per 3 clares d'ou encara ens anirà millor.
Aquest plat el podem fer amb  calet, llobarro, déntol, pagre ... Recomanem que sigui peix  molt fresc.

RESULTAT A TAULA
Una recepta senzilla, dóna poca feina. Ho podem acompanyar de patates bullides amb maionesa o salsa tàrtara.

Júlia i Montse