Pollastre amb cireres

INGREDIENTS

1 pollastre d'uns dos quilos
100 ml de vi ranci
1 cullerada de mel
50 g de llard de porc
Oli d'oliva verge extra
Sal, pebre i sajolida

Per l'almívar
500 g de cireres
500 ml d'aigua mineral
150 g de sucre


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparació de l'almívar
Rentem les cireres i traiem les cues. Posem a escalfar l'aigua i el sucre; quan arrenqui el bull afegim les cireres i les deixem coure 3 minuts. Parem la cocció i reservem.

Preparació del pollastre
Demanem que ens tallin el pollastre a octaus. Escalfem el forn a 190 ºC. Salpebrem el pollastre i el posem en una safa de forn. Afegim la sajolida, amanim amb un raig d'oli i uns daus de llard. Preparem el vi ranci barrejat amb una cullerada de mel. Coem 30 minuts, ruixem el pollastre amb el vi ranci, baixem la temperatura  a 160 ºC i seguim amb la cocció.  A partir d'aquest moment ha de coure 1.30 h.  Anirem girant el pollastre cada 20 minuts i, 10 minuts abans d'acabar,  afegim les cireres a la safata.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta la va publicar Trininat Gilbert en un article del diari ara.cat, on explicava que per Sant Joan a la Carme Ruscalleda sempre li agrada preparar pollastre amb cireres. Ho fa seguint els passos d'una recepta molt antiga del Maresme, datada al segle XVII, i que prové de la família Arquer de Goscons, d'Arenys de Munt. "De la recepta mai no n'he tret ni n'he afegit cap ingredient, i el resultat és realment fantàstic de gust i molt bonic de formes i de colors", explica la Carme.

RESULTAT

Un pollastre diferent, boníssim i que val la pena cuinar!

 

Montse