INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Per el rostit

1 conill trossejat
1 ceba
2 pastanagues
1 pebrot verd
1cabeça d'alls
Sal
Pebre negre mòlt
½ branca de canyella
1 fulla de llor
1 tassa de cafè de brandi
500 g de samfaina (veieu el post samfaina)

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

En una cassola posem l'oli, l'escalfem. Salpebrem el conill i el posem a la cassola. Afegim una la ceba tallada per la mitat, un pebrot verd sencer, la cabeça d'alls sencera, les pastanagues pelades, la canyella i el llor. És important que el conill ens quedi tocant el fons de la cassola perquè ens quedi ros. Quan el conill sigui ros, afegim el conyac, tapem i baixem el foc. El temps de cocció total seran uns 40 minuts aprox. Si durant la cocció ens queda sec, podem afegir un raig més de brandi o un vaset de vi. Un cop cuit el conill afegim la samfaina, li donem un parell de tombs, i ho deixem coure 5 minuts més i apaguem el foc.
Preparació de la samfaina (veure post samfaina)

PER SABER-NE MÉS

El plat millora si el preparem el dia abans i el deixem reposar. El pollastre amb samfaina el cuinarem exactament igual, només reduirem una mica el temps de cocció. És cou mes ràpidament.

RESULTAT A TAULA

Un plat excel·lent de la cuina tradicional catalana, un clàssic d'estiu per sucar-hi pa!

Montse