×

Informació

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/llomiberic
Warning: imagejpeg(/usr/home/kilometre0.cat/web/cache/jw_sig/jw_sig_cache_dfd2a4f59d_llom-iberic1.jpg): failed to open stream: Permission denied in /usr/home/kilometre0.cat/web/plugins/content/jw_sig/jw_sig/includes/helper.php on line 152

INGREDIENTS PER A 4 O 5 PERSONES

Una peça de llom ibèric d'1 kg aprox.
1 ceba grossa
1 pastanaga
3 grans d'all
2 fulles de llor
1 branca de farigola
50 ml d'oli d'oliva verge
100 ml de vi ranci
Una tassa d'aigua mineral
Sal
Pebre negre mòlt

 

Preparació i cocció

Escalfem el forn a 200ºC. Tallem la ceba a la juliana i les pastanagues a rodanxes primes. Preparem la plata per coure la carn. Fem una capa amb la ceba, una altra capa amb la pastanaga, posem a sobre els alls sencers amb pell i les fulles de llor. Salpebrem el tall de llom, el posem a sobre de les verdures, l'amanim amb l'oli i afegim la farigola al costat. Entrem la safata al forn i coem 1 hora sense tocar la temperatura. Als 30 minuts de cocció ruixem amb el vi ranci i  donem la volta. Si ens queda sec, afegim una tassa d'aigua mineral. 

Un cop tenim el llom cuit, treiem la safata del forn i reservem el llom calent. Descartem les herbes i els alls. Triturem el fons del suc i les verdures i ho passem pel colador xinès. Rectifiquem de sal. Tallem el llom a talls prims i el servim amb la salsa. Nosaltres li hem posat una pinzellada de melmelada casolana de pebrot vermell.

{gallery}llomiberic{/gallery}

PER SABER-NE MÉS

El llom ibèric és una peça de carn tendra i molt fina. Aquesta recepta és molt senzilla, no us donarà feina. És d'aquells plats que es fan sols. 

RESULTAT A TAULA

Un llom rostit de festa. Quedareu molt bé, segur que repetiu. Que vagi de gust!

Júlia i Montse