INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

6 albergínies
500 g de carn picada barrejada (porc i vedella)
1-2 cebes
Sal
Pebre
Oli d'0liva verge extra

Per la Beixamel
45 g de mantega
45 g de farina
500 ml de llet
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalfem el forn a 180ºC. Rentem les albergínies i les tallem per la meitat. Fem uns talls al voltant i a la part central tal com veieu a la foto. Les posem al forn 15 minuts. Les deixem refredar, les buidem, piquem  la polpa i reservem.

Piquem finament la ceba i l'all. Ha quedar una textura quasi ratllada, reservem. Posem una paella al foc amb oli i sofregim la polpa sense enrossir. A mitja cocció afegim la ceba i l'all. Sofregim bé, incorporem  la carn de les albergínies que hem reservat. Donem un parell de tombs a tot el sofregit. Salpebrem i afegim una mica de beixamel. Farcim les albergínies i les posem en una plata de forn. Les cobrim amb la beixamel. Escampem  el formatge ratllat i unes puntes de mantega. Fins aquí les podem deixar preparades amb antelació. Gratinem i  servim calentes.

Preparació de la beixamel
Desfem la manega al microones, afegim la farina, remenem fins que ens quedi homogeni. Deixem refredar, queda una massa contundent.   Escalfem la llet i sense deixar de remenar  anem afegint poc a poc la massa ben freda. Afegim nou muscada. Rectifiquem de sal i pebre. Quan comenci a espessir retirem la beixamel del foc. Cobrim les albergínies, gratinem i servim.

PER SABER-NE MÉS
Hem fet un canvi a la recepta original de l'àvia Gertrudis,( la meva mare). Ella bullia les albergínies senceres 8 minuts i, un cop fredes, les tallava per la meitat. Nosaltres les fem al forn, és més senzill i conservem tot el gust de l'albergínia.

RESULTAT

Un bon plat de festa per quedar bé. Que vagi de gust!

Montse