INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 pollastre gros (1,7 kg)
1 cabeça d'alls pelats
2 llesques de pa de ½ kg
200 g de fetge gras d'ànec (foie)
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Comprarem el pollastre sencer i demanarem que en tallar el coll, ens deixin la pell. Rentarem el pollastre i el polirem de canons. L'eixugarem i doblegarem la pell del coll que ens quedi a la part de sota; la subjectarem amb un escuradents. El salpebrem. Encenem el forn a 180ºC.
Torrem les llesques de pa, les freguem amb all i les tallem a daus amb unes tisores. El foie també el tallarem a daus. Pelem la resta d'alls i els tallem en 2 o 3 trossos.
Omplim el pollastre amb tot aquest farciment fins que quedi ben ple. Cosim el pollastre i lliguem les potes per tal que tingui bona forma. Amanim amb un fil d'oli.
Entrem el pollastre al forn. El tindrem 1hora i mitja aprox. L'anirem ruixant amb el seu suc. Ens ha de quedar daurat i cruixent. Si el volem enrossir més, els últims 10 minuts podem augmentar la temperatura del forn fins a 200ºC.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una interpretació molt lliure d'una recepta del Restaurant Hispània. Si us agrada el foie, xalareu. Acompanyeu aquest plat amb una bona amanida, verdures a la planxa o patates cuites amb pell.
RESULTAT A TAULA
Un pollastre de festa, especial i fàcil de fer. Que vagi de gust!
Júlia