llampuga marinada

 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 o 500 g  de llampuga
Sal Maldon
Pebre negre molt
Llimona
Oli d'oliva verge extra

 

 

PREPARACIÓ

Netegem el peix, l'obrim per la meitat i traiem l'espina. Amb la pell a la part de sota, tallem filets prims com el  "carpaccio" i  el posem en una safata. Mullem un pinzell  amb el suc de llimona i pinzellem tot el peix. Salpebrem  al gust i ho deixem 30 minuts a la nevera.  El treiem de la nevra uns minuts abans de servir-lo,  l' amanim amb un bon oli d'oliva i ja el tenim llest per servir.

Recepta d'en Lluís Ginjoan, embarcació Maru II. 

PER SABER-NE MÉS

Pel que fa a l'anisakis ( preparem un peix cru), és recomanable congelar la llampuga 24 h. En aquest cas, la podem tallar amb la talladora d'embotits quan estigui una mica descongelada. Encara queda millor.

La llampuga és una gran desconeguda, però val a dir a favor d'aquest peix que és molt preuat per cuiners de renom tant a Catalunya com al País Basc i Balears, on es fa cada any la popular Fira de la Llampuga.

 

RESULTAT

La podem menjar com aperitiu, com entrant, acompanyada amb llesquetes de pa amb tomàquet ...

Montse