INGREDIENTS

1 rotlle de pasta brisa quadrada
Salsa de tomàquet casolana 
Sobrassada ibèrica (una terrina per untar)
Formatge emmental ratllat
Formatge parmesà ratllat

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Traiem la sobrassada de la nevera i la deixem a temperatura ambient. Desenrotllem el full de pasta i l'estirem deixant a sota el mateix paper. Punxem la pasta brisa amb una forquilla i hi escampem  la sobrassada amb una espàtula. Amb l'ajuda d'un pinzell afegim el tomàquet. Acabem escampant per sobre els formatges. Cargolem la pasta brisa prement una mica a cada volta. Ha de quedar compacta.

Ho emboliquem amb paper film i ho deixem dins del congelador com a mínim una hora. Si ho deixem més estona millor. Escalfem el forn a 180ºC, dalt i baix.

Treiem el rotlle del congelador, retirem el paper film i ho tallem a llesques com si fos una barra de pa. Preparem la plata del forn, posem un full de paper de forn a sobre, disposem les rotllanes de pasta, ho entrem al forn calent i coem 15 minuts. Vigilem el forn, quan les pastes estiguin daurades les traiem. Al sortir del forn estaran toves; no les tocarem fins que estiguin fredes.  Les servirem punxades amb un escuradents de mida  llarga, dels que s'utilitzen per a fer les broquetes.

 

{gallery}piruletas{gallery}

PER SABER-NE MÉS

Podem fer diferents combinacions, formatge brie amb melmelada de tomàquet; espinacs amb formatge de cabra i pinyons; samfaina amb formatge de cabra; pernil dolç i formatge...

 RESULTAT A TAULA

Un aperitiu senzill, original i amb un toc de festa. Desapareixerà de la taula!.

 

Aquesta recepta és d'una bona amiga nostra, la Sílvia Bernet.

 

Júlia i Montse