INGREDIENTS PER A 8  PERSONES 

Per fer la massa de la coca 
500 g de farina de força
180 ml d'aigua mineral
35 g de llevat fresc
100 ml d'oli d'oliva
80 g de llard o mantega
Sal

Sucre

Per la coca 
200 g de foie micuit
2 pomes àcides de Girona
4 figues o figaflors (cast.: Brevas)
100 g de formatge Stilton
30 g panses de Corint
100 ml de vi de Porto
10 g de pinyons
Fulles tendres de ruca (cast. : rúcula), o altra fulla tendra
Flor de sal, sal Maldon o similar

PREPARACIÓ I COCCIÓ

El dia abans posem les panses amb el vi en un bol. 

Mantenim el foie congelat per posar-lo al últim moment, després d'enfornar la coca.

Preparació de la massa

Barregem en un bol l'oli amb la mantega i l'aigua a temperatura ambient. Un cop ben barrejat, incorporem el llevat esmicolat i el desfem. Afegim el sucre i la farina de mica en mica barrejant bé. Amassem amb les mans i hi afegim la sal final. Deixem reposar la massa uns 30 minuts. Estirem la massa de la coca i la posem en una safata amb paper de forn a sota. Escalfem el forn a 200 ºC.
Tallem les pomes a làmines i les figues a quarts. Barregem el formatge  Stilton amb una mica de Porto. Posem  la poma sobre la massa en forma de vano i  afegim el formatge amb el Porto a sobre de la poma amb els piinyons i les figues tallades a quarts. Enfornem la coca 15-20 minuts. Retirem del forn i ratllem el foie congelat per sobre, afegim les panses i les fulles tendres.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta ens l'ha explicat el nostre amic #xefbiktor, és una recepta dels germans Torres.

RESULTAT A TAULA

Una coca boníssima i perfecta per compartir. Què vagi de gust!

Montse