Ceviche de calet

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 calet de 1 kg o 4 calets de ració
1 llima
1 llimona
1 ceba de Figueres
Pebrot picant o piparra
Sal Maldon
Pebre mòlt
Coriandre fresc o julivert

 

PREPARACIÓ

Demanem a la peixateria que ens netegin el peix i ens deixin els lloms sense espina. Posem el peix a sobre d'una fusta de tallar amb la pell a sota. Amb un ganivet adient, fem filets de mig cm de gruix, els posem en una safata i els salpebrem. Escorrem el suc d'una llima i el d'una llimona, ho barregem, ho colem i amanim el peix. Tallem la piparra ben petita, la ceba a juliana, i ho posem damunt del peix. Acabem el plat amb coriandre o julivert picat per sobre. Deixem reposar 10 minuts justos a la nevera i ja ho podem servir.

 

PER SABER-NE MÉS

El ceviche és un plat tradicional peruà que es prepara amb peix cru, llimona, ceba, coriandre i pebrot picant. Nosaltres hem substituït el pebrot picant per una piparra i el coriandre per julivert.
Pel que fa a l'anisakis ( preparem un peix cru), és recomanable congelar.

 

RESULTAT A TAULA
Un plat de peix, fresc i lleuger, boníssim i ràpid de preparar


Montse