Coca  cruixent d'espinacs


INGREDIENTS

100 g de sobrassada
100 g de formatge blau
25 g de pinyons
1 gra d'all
Un manat d'espinacs
Marduix o menta (opcional)
Sal
Oli oliva verge extra
Vi blanc
Pebre vermell picant
Massa brick
Mantega

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Agafem una paella, la posem al foc, torrem lleugerament els pinyons i els reservem. A la mateixa paella posem una mica d'oli, l'escalfem i afegim l'all laminat. Quan comenci a canviar de color hi posem un polsim de pebre vermell picant i tot seguit el vi. Deixem evaporar l'alcohol i afegim la sobrassada esmicolada, deixem coure fins que es desfaci i quedi una barreja uniforme. Reservem.
Rentem bé els espinacs i els escaldem 3 minuts en una olla amb aigua bullint. Els escorrem i eixuguem bé; reservem.
Desfem la mantega al microones o al bany Maria. Agafem la pasta brick, fem una capa, la pintem amb la mantega i posem una altre capa al damunt. Tornem a pintar amb mantega i posem la tercera capa. Passem el corró per tal d'enganxar-les una mica.
Seguidament hi posem la sobrassada, els espinacs, el formatge i els pinyons per sobre. Enfornem 8-10 minuts a 220ºC. quan la massa quedi rosa ja ho podem treure del forn. Servim calent o fred amb unes fulles de marduix o menta per sobre.

PER SABER-NE MÉS
El farcit l'hem tret d'una recepta d'en Marc Ribas, del programa Cuines de TV3. Ell la servia en una base de coca de pa feta amb massa mare. Nosaltres hem fet servir fulls brick que li donen un punt cruixent. Podeu fer servir diferents tipus de massa al vostre gust.

RESULTAT A TAULA

Una coca diferent i, com diria en Marc, brutal !
Montse