Mongetes de Santa Pau amb butifarra

INGREDIENTS PER A CUATRE PERSONES
500 g de fesols de Santa Pau
4 talls de cansalada
4 botifarres crues
Oli d'oliva verge extra
Sal
Aigua mineral o filtrada


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Posem els fesols en remull la nit abans. L'endemà els escorrem i els esbandim sota l'aixeta. Els posem en una olla amb l'aigua que els cobreixi un parell de dits. Els deixem coure a foc lent i tapat uns 40 minuts. El temps de cocció pot variar en funció del tipus d'aigua. Comprovem el punt de cocció. Un cop cuits, els deixem reposar amb l'olla tapada per tal que absorbeixin el suc i quedin melosos. En una paella enrossim la cansalada amb una mica d'oli i la reservem. A la mateixa paella hi coem les botifarres sense punxar i les reservem. Escorrem els fesols i els posem a la mateixa paella. Hi afegim la cansalada, donem un parell de tombs i ho servim ben calent amb la botifarra.


PER SABER-NE MÉS
Si ens sobren fesols, els guardarem en el mateix suc. El fesols bullits amanits amb un raig d'oli són boníssims. També en podem fer empedrats i amanides.


RESULTAT A TAULA
Un clàssic de la nostra cuina catalana. Què vagi de gust!


Montse