Amanida de banyons de Blanes

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g de banyons
Ceba tendra
Pastanaga
Tomàquet
Olives verdes i negres sense os
4 ous
Oli d'oliva verge extra
Sal
Suc de llimona


PREPARACIÓ I COCCIÓ 

Rentem els banyons, els escapcem i els bullim amb l'aigua justa i un pols de sal. Els deixem una mica al dente, que no ens quedin massa tous. Els escorrem de l'aigua de cocció i els deixem refredar a temperatura ambient.
En un recipient a part bullim els ous 10 minuts justos, els refredem i els pelem.
Ratllem la pastanaga i la reservem en un bol. Tallem la ceba a la juliana i també la reservem. Rentem els tomàquets, els tallem en dos i cada part la tallem a làmines; també ho reservem. Tallem les olives a rodelles i les deixem a punt.

En una plata d'amanida anem fent capes de mongeta, ceba, pastanaga, tomàquet i olives. Amanim amb l'oli, la sal i el suc de llimona. Anem fent capes fins a acabar els banyons.
Acabem el plat ratllant l'ou dur per sobre.

PER SABER-NE MÉS
A Blanes, de la mongeta tendra en diem banyó. Aquesta amanida l'hem de fer a capes perquè no la podem barrejar, se'ns trencaria. Aquesta amanida la podem fer unes hores abans, tapar-la amb film i deixar-la a la nevera.

RESULTAT A TAULA

Una amanida  d'estiu molt senzilla, saludable i refrescant. Que vagi de gust!

Júlia