Cigrons amb arengada

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

500 g de cigrons de mura (cigrons petits)
4 arengades
1 ceba
1 litre de fumet
1 pebrot verd petit
2 tomàquets de pera
1 gra d'all
1 got de vi blanc
Alfàbrega fresca o seca
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Farigola
Romaní
Estris
Olla ràpida

PREPARACIÓ I COCCIÓ

El dia abans posem els cigrons en remull i dessalem molt bé les arengades.
Dessalem les arengades
Les deixem 1h en remull, després les escatem, retirem cap i tripes i filetegem els lloms. Els tornem a posar amb aigua un parell d'hores més perquè quedin al punt de sal. Després escorrem els filets, els eixuguem, els cobrim amb oli i els guardem a la nevera.

Preparem els cigrons
Pelem la ceba i la tallem a daus petits, fem el mateix amb el pebrot verd i reservem. Piquem el gra d'all i reservem, Agafem l'olla ràpida, posem un raig d'oli i sofregim la ceba i el pebrot fins que ens quedi tot ben ros. Afegim l'all, el deixem coure un moment i de seguida afegim 1/2 vas de vi blanc. Deixem coure fins que s'evapori. Un cop evaporat incorporem el fumet; quan comenci a bullir afegim els cigrons, tapem l'olla i els coem a pressió durant uns 20 minuts.
Traiem l'arengada de la nevera i la deixem a temperatura ambient.
Preparem el tomàquet confitat.
Agafem els tomàquets, els escaldem 30 segons, els refredem en aigua freda amb un glaço, els pelem i els tallem per la meitat, retirem la part de la grana i tallem els tomàquets a daus petits. Agafem una paella, posem oli , una mica de farigola i romaní i el tomàquet. Escalfem i deixem coure uns 6 minuts a foc molt baix.
Un cop cuits els cigrons, ja podem muntar el plat. Servim els cigrons escorreguts, posem al damunt el tomàquet confitat amb una mica d'oli del mateix tomàquet, després posem els filets d'arengada i acabem amb l'alfàbrega tallada fina.


PER SABER-NE MÉS

Aquesta és una recepta del Marc Ribas, la va cuinar al programa cuines de TV3, ens va agradar i l'hem cuinat. Nosaltres hem fet petits canvis respecte a la recepta original. Hem dessalat les arengades deixant-les més temps perquè no quedin tant salades. Si teniu alfàbrega fresca millor; però si no en teniu amb alfàbrega seca també ens servirà.


RESULTAT A TAULA

Un plat d'hivern amb un contrast de sabors molt encertat.

Montse