Fettuccine al pesto

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 g de fettuccine o la pasta que ens agradi

Per fer  la salsa
24  fulles d'alfàbrega
4 cullerades de pinyons ben plenes
25 g de formatge parmesà acabat de ratllar
25 g de formatge pecorino
1 gra d'all (opcional)
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem una olla amb aigua al foc i quan comenci a bullir, afegim la sal i seguidament els fetuccine. Bullim el temps que indica el fabricant. Un cop la pasta està cuita, l'escorrem i la reservem. Guardem una mica d'aigua de bullir la pasta.

Preparació de la salsa
Rentem i escaldem uns segons les fulles d'alfàbrega (només aprofitem les fulles, descartem les tiges), les eixuguem amb paper de cuina i les reservem. Pelem el gra d'all i ratllem el formatge. Preparem el vas de la batedora elèctrica. Posem dins del vas l'alfàbrega, l'all, els pinyons, el formatge ratllat i l'oli. Treballem amb la batedora fins a obtenir una salsa cremosa. Així de senzill. Barregem la salsa amb la pasta i servim calent.


PER SABER-NE MÉS

El fet d'escaldar l'alfàbrega és per conservar el color. Aquest pas és opcional, ens el podem saltar. 
Opcionalment, podem barrejar el pesto amb una mica d'aigua de bullir la pasta. El pesto és bastant espès i d'aquesta manera pot ser més fàcil. Podem preparar el pesto amb quantitat i tenir-lo a la nevera. També es congela molt bé.
La quantitat de pasta que hem proposat, és per un plat abundant (85 g seria una ració normal i 100 g una ració abundant).  Un paquet de 500 g serien 6 racions normals.

RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta clàssic Italià, fàcil i molt aromàtic.

Montse i Júlia