Canalons de calet 

INGREDIENTS PER A 4-5 PERSONES

Un paquet de 20 canelons

Per fer el farcit dels canelons

900 g de calet net i sense espines 
6 gambes o 6 escamarlans (opcional)
2 grans d'all
Una ceba grossa
Oli d'oliva
Sal

Per fer la beixamel
90 g farina
90 g mantega
1 l de llet
Nou moscada
Sal
Pebre

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Per al farcit de peix
Agafem una plata que pugui anar al forn, hi posem l'oli i el peix. Afegim la ceba trossejada fina i alguns alls sencers. Posem també les gambes o escamarlans. Salem i ho tapem amb paper d'alumini. Ho enfornem a 220 ºC uns 25 -30 minuts.  Un cop cuit ho deixem refredar i l'esmicolem amb els dits; les gambes o els escamarlans també. Fem una pasta i la lliguem amb una mica de beixamel. A la pasta també afegirem el suc que ens ha quedat a la plata del forn i el suc dels caps de les gambes o escamarlans.

Per bullir els canelons

Posarem a bullir una olla amb uns 2 litres d'aigua, una mica de sal i un rajolí d'oli. Quan l'aigua bulli anirem posant els canelons per tandes, els remenarem amb cura per tal que no s'enganxin. Controlarem el temps (entre 10 i 12 minuts), els retirarem amb l'escumadora i els posarem ben plans a sobre d'un eixugamà.

 Per a la beixamel

Escalfem la llet i la reservem. En una cassola fonem la mantega a foc suau, afegim la farina i la coem uns 2 minuts (vigilem el foc, la mantega es crema amb facilitat). Anem afegint la llet calenta a poc a poc remenant amb les varetes. Rectifiquem de sal i pebre i afegim nou moscada. Quan comenci a bullir la retirem del foc. Si ens queden grumolls, passem la salsa per un colador fi o xinès. 

Per acabar el plat

Omplim els canelons. Repartim el farcit a cada caneló, els emboliquem i els anem posant amb cura a la safata de forn que prèviament hem untat amb mantega. Escampem la beixamel per sobre, hi afegim una mica de formatge ratllat; parmesà o el que volguem i ho acabem amb uns trossets de mantega. Gratinem a 200 ºC fins que els canelons estiguin rossos i els servim.

 

PER SABER-NE MÉS
Per fer aquests canelons, podem utilitzar diferents tipus de peix. Aquests estan fets  de calet, però queden bons amb lluç, calet, llampuga, etc.). Si el peix que escollim no té espines és menys laboriós. Podem tenir aquest plat fet amb antelació i  enfornar-lo una estona abans de servir-lo.

RESULTAT
Els  canelons de peix són un plat de festa i d'èxit assegurat.

Montse