Canalons de calet 

INGREDIENTS PER A 4-5 PERSONES

Un paquet de 20 canelons

Per fer el farcit dels canelons

900 g de calet net i sense espines 
6 gambes o 6 escamarlans (opcional)
2 grans d'all
Una ceba grossa
Oli d'oliva
Sal

Per fer la beixamel
90 g farina
90 g mantega
1 l de llet
nou moscada
sal
pebre

 

PREPARACIÓ 

Per el farcit de peix
Agafem una plata que pugui anar al forn, hi posem l'oli i el peix, afegim la ceba trossejada fina i alguns alls sencers. Posem també les gambes o escamarlans, salem i ho tapem amb paper d'alumini. Ho enfornem a 220ºC uns 25 -30 min.  Un cop cuit el peix el deixem refredar. Quan el peix estigui fred l'esmicolem amb els dits, les gambes o els escamarlans també. Fem una pasta i la lliguem amb una mica de beixamel. A la pasta també afegirem el suc que ens ha quedat a la plata del forn i el suc dels caps de les gambes o escamarlans.

Per bullir els canelons

Posarem a bullir una olla amb uns 2 litres d'aigua, una mica de sal i un rajolí d'oli. Quan l'aigua bulli anirem posant els canelons per tandes, els remenarem amb cura per tal que no s'enganxin. Controlarem el temps (entre 10 i 12 minuts), els retirarem amb l'escumadora i els posarem ben plans a sobre d'un eixugamà estés al marbre de la cuina.

 Per a la beixamel

Escalfem la llet i la reservem. En una cassola fem fondre la mantega a foc suau, afegim la farina tot seguit i la coem uns 2 minuts (vigileu el foc, la mantega es crema amb facilitat). Anem afegint la llet calenta poc a poc remenant amb les varilles. Ho posem a punt de sal i pebre i afegim nou muscada. Tindrem la beixamel a punt quan comenci a bullir, en aquest punt la retirem del foc. Si ens queden grumolls, passem la salsa per un colador fi o un colador xinés. 

 Per acabar el plat

Omplim els canelons. Repartim el  farcit  a  cada caneló, els emboliquem i els anem posant amb cura a la safata de forn que prèviament hem untat amb mantega. Escampem la beixamel per sobre dels canelons, hi afegim una mica de formatge ratllat per sobre (parmesà o el que volguem) i ho acabem amb uns trocets de mantega. Gratinem a 200ºC fins que els canelons estiguin rossos i els servim.

 

PER SABER-NE MÉS
Per fer els canelons de peix, podem utilitzar un peix o un altre en funció del que tinguem. Aquests estan fets  de calet. Podem utilitzar molts tipus de peix (lluç, calet, llampuga, etc.). Si el peix que escollim no té espines és menys laboriós i més ràpid. Podem tenir aquest plat fet amb antelació i el podem enfornar una estona abans de seure a taula.

RESULTAT
Els  canalons de peix són un plat de festa i d'èxit assegurat.

Montse