INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

250 g de pasta tipus tirabuixó
8 tomàquets petits (tipus cherry)
150 g de tonyina en conserva
1 ceba de Figueres (opcional)
2 ous durs
Olives negres
Oli d'oliva verge extra
Sal
Per fer la mozzarella marinada
8 boletes petites de mozzarella
Oli d'oliva verge extra
1 gra d'all
4 o 5 fulles d'alfàbrega
2 cullerades de suc de llimona
1 cullerada de pebre negre en gra

PREPARACIÓ

Mozzarella marinada
Escorrem la mozzarella. Rentem les fulles d'alfàbrega, les eixuguem i les reservem. Piquem l'all molt petit (com si fos ratllat). Barregem tots els ingredients i els deixem a la nevera dinsd'un pot tapat durant 4 hores. L'oli ha de cobrir el formatge. Ho salem amb moderació.


Preparació de l'amanida
Posem una olla amb aigua al foc i, quan comenci a bullir, afegim un grapadet de sal i la pasta. La deixem coure el temps que indica el fabricant. L'escorrem i la deixem refredar a la mateixa olla ben tapada. És important que la tapem per tal que no es ressequi i no s'enganxi.
Rentem els tomàquets sota l'aixeta, els tallem per la meitat, els amanim amb oli i sal i els reservem. Pelem una ceba de Figueres, la tallem a la juliana, l'amanim i la reservem. Quan la pasta sigui freda, barregem tots els ingredients en un bol gran. Afegim la mozzarella i les olives al final.


PER SABER-NE MÉS

Podem preparar més quantitat de mozzarella i fer-la servir per a altres preparacions.
Vegeu el post de mozzarella marinada amb alfàbrega.


RESULTAT
Amanida fresca, estiuenca, de fàcil elaboració i que podem preparar amb antelació.


Montse