INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

400 g de tagliatelli
3 grans d'all
1 bitxo petit
900 g de tomàquet madur
Alfàbrega
Sal
Pebre negre mòlt
Oli d'oliva verge extra
Formatge parmesà (opcional)


PREPARACIÓ I COCCIÓ


Per fer la salsa
Ratllem el tomàquet i el reservem. Pelem els alls i els tallem a làmines. Posem oli en una paella i afegim els alls i el bitxo. Quan l'all comença a daurar-se, hi posem el tomàquet i ho deixem coure suaument 20 minuts. Quan faltin 5 minuts per acabar, salpebrarem i afegirem les fulles d'alfàbrega picades. Reservem.


Mentrestant bullim la pasta
Posem aigua a escalfar i quan bulli afegim la pasta. Deixem coure el temps que ens indiqui el fabricant. Un cop cuita la pasta, l'escorrem i la barregem amb la salsa. Podem decorar el plat amb unes fulles d'alfàbrega.
Servim acabat de fer amb parmesà ratllat.


PER SABER-NE MÉS
L'època ideal per fer aquest plat és a l'estiu, ja que és temporada de bons tomàquets i d'alfàbrega.


RESULTAT A TAULA
Un plat de pasta senzill i exquisit que agradarà a tothom. Que vagi de gust!


Montse