INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 calets de 400 g cadascun
4 alls
3 bitxos petits
Oli d'oliva verge extra (6 cullerades soperes)
Sal
Vinagre de Xerès (2 cullerades soperes)

PREPARACIÓ I COCCIÓ

 Demanem a la peixateria que ens facin el peix a filets.

 Escalfem el forn a 180 ºC dalt i baix. El rentem lleugerament i l'eixuguem amb   paper de cuina. Salem. Posem el peix en una plata lleugerament untada amb   oli  amb la part de la pell a sota. Entrem al forn i ho deixem coure només 10-12   minuts.
 Mentre el peix es cou, laminem els alls, els posem en una paella amb l'oli calent   i hi afegim els bitxos. Compte que els alls no es cremin. Afegim el vinagre a la   paella i ho sacsegem uns segons. Apaguem el foc i reservem. Passat el temps de cocció retirem el peix i el reguem amb el contingut de la paella. Servim calent.

PER SABER-NE MÉS

El calet és un dels peixos d'escata més apreciats, la seva carn és finíssima. Quan ens netegin els calets, demanarem els caps i les espines per congelar i fer un bon brou. Aquest plat és igual que el lluç al bitxo. Com podeu veure, la mateixa recepta queda fantàstica amb diferents tipus de peix. No cal que sigui lluç o rap.


RESULTAT A TAULA

Un plat de peix senzill, ràpid i exquisit.

Montse