×

Informació

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/calamar-farcit
Warning: imagejpeg(/usr/home/kilometre0.cat/web/cache/jw_sig/jw_sig_cache_c1367314c3_2-calmar-farcit.jpg): failed to open stream: Permission denied in /usr/home/kilometre0.cat/web/plugins/content/jw_sig/jw_sig/includes/helper.php on line 152

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

6 calamars (1200g nets)
2 ous
320 g de carn picada barrejada (vedella i porc)
2 cebes
5 tomàquets
6 escamarlans (opcional)

Oli d'oliva verge extra

Sal 

Pebre negre molt

Per fer la picada
10 ametlles
1 gra d'all

PREPARACIÓ I COCCIÓ 

Bullim un ou 10 minuts justos, refredem amb aigua, pelem, piquem i reservem. Posem una cassola al foc i fregim els escamarlans 2 minuts per perfumar l'oli. Retirem i reservem. A la mateixa cassola fregim lleugerament les potes i les ales dels calamars uns minuts. Retirem  i  piquem amb picadora o amb ganivet. Reservem. En un bol barregem la carn picada, les potes i les ales picades, l'ou dur i un ou cru deixatat. Salpebrem, barregem be i omplin els calamars amb una cullera. Tanquem amb un escuradents. Marquem lleugerament els calamars a la  cassola on hem cuit els altres ingredients. Reservem.
Pelem la ceba, la piquem amb ganivet (no la ratllem), i la sofregim a la mateixa cassola, ha de quedar rossa. Afegim el tomàquet ratllat. Un cop fet el sofregit afegim els calamars, donem un parell de voltes i hi posem aigua sense cobrir. Deixem coure 35 minuts a foc suau. Preparem la picada amb el morter. Quan falten 10 minuts per acabar, afegim els escamarlans i la picada. Rectifiquem de sal. Apaguem el foc, deixem reposar i servim.

PER SABER-NE MÉS

És millor que els calamars els netegin a la peixateria, ens estalviem molta feina. Podem substituir els escamarlans, per gambes, musclos o bé fer un combinat. Ho podem cuinar amb antelació. Reposat encara és més bo.

RESULTAT
Un plat de festa clàssic de la cuina catalana, per sucar-hi pa.

{gallery}calamar-farcit{/gallery}

Montse