Calamarsos en ceba

 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

 4 calamarsos (calamars)
 3 cebes
 3 tomàquets
 4 grans d'all
 Julivert 
 1 got de vi blanc
 1 raig de brandi
 Oli d'oliva extra verge
 Sal
 Pebre negre mòlt

 

 


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netegem els calamarsos i els retirem la ploma. Tallem el cos en anelles i els tentacles a trossos. Tallem la ceba a la juliana, piquem l'all i el julivert, pelem els tomàquets i els tallem a trossos. Posem oli en una cassola, l'escalfem a foc viu, afegim els calamars i els deixem uns 5-7 minuts. Quan comencin a petar afegirem la ceba. Anem remenant fins que la ceba ens quedi daurada; uns 15 minuts. Afegim un raig de brandi, donem un parell de tombs i, sense deixar de remenar, afegim l'all i el julivert, el vi blanc i el tomàquet. Salem. Tapem la cassola i ho deixem coure a foc baix uns 30 minuts.

PER SABER-NE MÉS

Els calamarsos amb ceba els podem cuinar de maneres diferents. Aquesta és una recepta molt senzilla que podem adaptar al nostre gust. Els podem fer amb pèsols, carxofes o afegir patates i fer un estofat.

RESULTAT A TAULA

Un plat mariner per sucar-hi pa.

Montse