Aranya fregida

INGREDIENTS PER A DUES PERSONES

500g d'aranyes
Farina de blat
Pa ratllat
Sal
Oli d'oliva verge

Per fer la sopa
Caps i espines
1 gra d'all
1 ceba petita
1 tros de pastanaga
1 tomàquet de penjar
Oli d'oliva
Sal
3 grans de pebre negre
3 cullerades de vi blanc
Julivert


PREPARACIÓ I COCCIÓ DE LES ARANYES

A la peixateria demanem que ens facin el peix a filets. El rentem lleugerament i el deixem escórrer. En un bol barregem a parts iguals farina de blat i pa ratllat. Posem una paella al foc amb força oli. Passem el peix per la barreja de pa ratllat i farina i fregim. El salem i servim acabat de fer.

 


PREPARACIÓ I COCCIÓ DE LA SOPA

Rentem lleugerament els caps i les espines. Posem una olla de mida adient al foc amb un fil d'oli i afegim totes les verdures llevat del julivert. Hi donem unes voltes a foc mig, afegim els caps i les espines i coem uns minuts més. Mullem amb el vi, deixem evaporar 1 minut i ho cobrim amb aigua. Afegim el julivert i bullim uns 30 minuts. Colem el brou. En aquest cas, jo l'he servit amb llesquetes fines de pa torrat al forn fetes a casa, com una sopa escaldada. Vegeu la recepta de torradetes casolanes.


PER SABER-NE MÉS

L'aranya és un peix de carn ferma, molt saborós. Aquestes son pescades a Blanes; peix fresquíssim que val la pena cuinar i tastar. La peixatera m'ha fet uns filets perfectes, tot un luxe. Amb els caps i les espines han sortit dos bols d'una sopa molt bona. Una altra opció per gaudir de l'aranya fregida, és posar un bol amb salsa de soja i sucar-hi els filets. En aquest cas no posarem sal al peix.


RESULTAT A TAULA

Un altra recepta de peix de proximitat. Ho aprofitem tot, senzill, fàcil i boníssim. Que vagi de gust!


Júlia