Arbre de Nadal

INGREDIENTS PER A UN ARBRE

2 paquets de pasta de full de mida rectangular
1 pot de crema de xocolata
Un ou batut
Sucre en pols


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Obrim un paquet de pasta de full i l'estenem sobre el marbre de la cuina deixant el seu paper a sota. Amb l'ajuda d'un ganivet i un regle, marquem el punt superior de  l'extrem de l'arbre i els dos extrems laterals. Marquem la figura de l'arbre i, per acabar, el tronc al nostre gust. Una vegada tenim l'arbre dibuixat, hi estenem la crema de xocolata. Seguidament obrim l'altre paquet de pasta de full, el cobrim i tornem a marcar  la forma de l'arbre.  Retallem el sobrant amb un tallapastes o ganivet. Premem amb cura. Amb un ganivet ben fi, anem fent talls horitzontals a cada costat, deixant al mig una part sencera que serà el tronc. Un cop fets els talls, anirem cargolant cada part tallada.  Escalfem el forn a 180ºC. Agafem la plata del forn, posem al damunt el paper reservat i coloquem l'arbre al damunt. Pinzellem l'arbre  amb l'ou batut i l'entrem al forn calent a 180 ºC uns 15 minuts o fins que tingui un color daurat. El retirem del forn i deixem refredar. Abans de servir hi escampem  pel damunt sucre en pols amb l'ajuda d'un colador.


PER SABER-NE MÉS

Cal posar la quantitat justa de crema d'avellanes. Si en posem massa, la pasta de full es pot obrir. Quan cargolem les branques de l'arbre, sellem els extrems i els deixem a la part de sota. Amb la pasta de full dels retalls, podem fer estrelles o figures per servir al voltant de l'arbre. Una altra opció és untar tota la pasta de full amb la crema de xocolata, cobrir-la i després marcar la forma de l'arbre. 
El podem acabar decorant amb boletes de grosella per sobre i si el fem per els menuts de casa, el podem decorar amb llaminadures.


RESULTAT A TAULA
Un arbre de Nadal fàcil de fer, original i divertit. Que vagi de gust!

Montse i Júlia