INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

1 làmina de pasta de full rectangular
150 g de llardons
1 ou
60 g de pinyons
60 g de sucre


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Mitja hora abans de començar posem els pinyons en remull amb aigua. Escalfem el forn a 200ºC dalt i baix. Esmicolem els llardons. Estenem la làmina de pasta de full i, amb un corró, l'estirem una mica. Agafem la plata on courem la coca, posem paper de forn i la làmina de pasta de full a sobre. Amb una forquilla punxem la lamina per tota la superfície, per evitar que creixi massa. Pintem amb l'ou batut. Repartim els llardons per sobre. Traiem els pinyons de l'aigua, els eixuguem amb paper de cuina i els escampem per sobre. Posem  un drap de cuina net a sobre de la coca i pressionem una mica per que ens quedi ben agafat. Escampem el sucre per sobre.
Posem la coca al forn: 5 minuts amb l'escalfor a la part inferior i 10 minuts més escalfor dalt i baix. Els últims minuts controlem que no ens quedi massa rosa.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta és una manera molt senzilla de fer la coca de llardons. És típica de gran part de Pirineu català; tradicionalment es menja a l'època de carnestoltes, el Dijous Gras o Llarder; dies previs a la Quaresma. Actualment en podem trobar tot l'any.


RESULTAT A TAULA

Una coca tradicional catalana. La podem acompanyar de qualsevol tipus de vi dolç, moscatell, ratafia ... Que vagi de gust!


Montse