INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
4 ous
1 iogurt natural
1 pell de llimona ratllada
2 mesures de iogurt de sucre
1/2 mesura de iogurt d'anís
1/2 mesura de iogurt d'oli de gira-sol
3 mesures de iogurt de farina
1 sobre de llevat químic (Royal)
Un pols de sal


Estris
Un motlle metàl·lic desmuntable de 20 cm
Una batedora elèctrica de varetes
3 bols

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Escalfem el forn a 180ºC dalt i baix. Separem les clares dels rovells. Preparem la resta d'ingredients.
En un bol barregem la farina amb el llevat i ho reservem.
En un segón bol més petit,  muntem les clares a punt de neu amb la sal i les reservem.
En un tercer bol batem els rovells amb el sucre fins que blanquegin. Afegim poc a poc el iogurt, l'anís i l'oli. Ho barregem bé amb l'espàtula. Afegim la pell de la llimona. Incorporem la farina i el llevat tamisats amb un colador, poc a poc, en 2 vegades; mentre ho embolcallem suaument amb una espàtula. I finalment incorporem les clares seguint el mateix procediment.

Preparem el motlle, l'untem amb mantega i l'empolsem amb farina. Aboquem la massa i ho entrem al forn. Deixem coure 10 minuts a 180ºC, després baixem la temperatura a 175ºC i ho enfornem uns 30 minuts. Punxem amb un escuradents per comprovar que està ben cuit.


PER SABER-NE MÉS

Si el fem amb un motlle de 20 cm, ens queda un pa de pessic que ens permet dividir-lo en capes que podem farcir al nostre gust, melmelada, xocolata, crema, etc. Si el fem en una plata més gran i quadrada, ens quedarà com una coca. Hi podem posar pinyons, poma, ametlles laminades, nous...


RESULTAT A TAULA

Una coca bàsica, molt esponjosa que ens serveix per fer moltes combinacions.


Montse