Pastís de mores

INGREDIENTS

350 g de formatge cremós tipus  Philadelphia
3 ous de 50 g
2 iogurts naturals
2 mides de iogurt de sucre
2 mides de iogurt de farina
1 sobre de llevat
1 mida de iogurt de llet
1 mida de iogurt de crema de llet del 35%

Per a la cobertura
350 g de mores
120 g de sucre
2 cullerades de suc de llimona
1/4  de poma ratllada
1 raig de brandi

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Per fer la cobertura
Rentem les mores, les posem en un bol, afegim el sucre i les deixem a la nevera 1 hora. Passat aquest temps, afegim la llimona i la poma ratllada. Ho aboquem dins d'una cassola i ho escalfem a foc suau fins que comenci a bullir. Afegim el raig de conyac, remenarem suaument de tant en tant, evitant que les mores es trenquin. Deixem coure 25 minuts i reservem.
Preparem un motlle untant amb mantega i farina. Escalfem el forn a 170ºC.


Preparació del pastís de formatge. Mentre es couen les mores, preparem el pastís

En un bol posem el formatge, remenem amb les varetes i afegim els 3 ous d'un en un. Mentre anem remenant, afegim per aquest ordre: els iogurts, la llet, la crema de llet, la farina, el sucre i finalment el llevat. Ho posem dins del motlle i ho enfornem a 170ºC 50 minuts. Passat aquest temps punxem amb un escuradents per comprovar si es ben cuit. Quan el pastís sigui fred, posem al damunt la cobertura de mores.


PER SABER-NE MÉS
Quan collim les mores hem de procurar que siguin ben madures, han de ser negres i brillants. Si fem més quantitat de cobertura, podem guardar-la en un pot esterilitzat. La posem al pot quan encara es calenta, tapem be, i el deixem amb el tap cap avall unes hores. Així es pot conservar varies setmanes.

RESULTAT A TAULA
Un pastís de mores boníssim.


Montse